top of page

QUI SOM 

L'Associació de Propietaris Forestals del Lluçanès va nèixer a l'any 2008 fruit de l'agrupació de les finques forestals

ubicades als municipis d'AlpensOristàOlostPrats de LluçanèsSant Martí d'AlbarsSant Agustí de LluçanèsSant Boi de LluçanèsSobremuntPerafitaLluçà i Sant Bartomeu del Grau.

Els nostres associats són propietaris de finques forestals de la zona del Lluçanès. Actualment  hi formen part 60 propietaris que sumen una extensió de superfície associada d'unes 5.000 ha.

ELS NOSTRES OBJECTIUS

Aquesta és una associació sense ànim de lucre que té com a principal objectiu  donar suport als propietaris interessats per tal de millorar conjuntament els boscos i la gestió que se'n fa. Volem aconseguir un bosc cuidat per a que alhora sigui una font d'ingressos per als seus propietaris. Vetllem per a la conservació  dels boscos del Lluçanès i desenvolupem plans de millora forestal de les finques dels associats.

Des de l'associació es promouen estudis, jornades i cursos relacionats amb els boscos del Lluçanès per poder estar al dia en aquest sector i poder-ne treure el màxim rendiment

SER SOCI  DE L'APF LLUÇANÈS

1. Defensa dels interessos de la propietat forestal - L’Associació representa els propietaris forestals del Lluçanès i dóna veu al soci per defensar els seus interessos com a propietari forestal.

2. Suport tècnic - Les actuacions que l’Associació executa estan dirigits pels enginyers i tècnics forestals de l’Associació, que apliquen amb rigor les tècniques silvícoles més adients a cada bosc.

 

3. Treball amb empreses professionals - L’Associació té la capacitat de garantir feina continuada a les empreses del sector forestal. Això és una garantia de treball professional i de feina ben feta a les finques dels socis.

 

4. Optimització de la logística de l’explotació forestal - La gestió associada permet optimitzar els treballs forestals, utilitzant i compartint la maquinària i el personal més adequat a cada moment i a cada bosc.

 

5. Garantia de venda dels productes forestals en les millors condicions - El propietari associat es beneficia de les economies d’escala generades gràcies a la venda conjunta de lots grans de fusta i llenya, que garanteixen un subministrament constant a les empreses compradores.

 

6. Agilitació de permisos i tràmits administratius - És l’Associació qui es fa càrrec de la tramitació de permisos d’aprofitament forestal i altres tràmits administratius relacionats amb les feines que es desenvolupen

 

7. Finançament – Possibilitat d’accés a finançament de les actuacions de millora forestal per a prevenció d’incendis de la Diputació de Barcelona, als ajuts a la gestió forestal sostenible del Centre de la Propietat Forestal i a qualsevol ajut que es pugui sol·licitar des de l’Associació

COL·LABORACIÓ

La seu de l'APF Lluçanès es troba al Consorci del Lluçanès, entitat supramunicipal  col·laboradora  realitzant tasques de

 

dinamització a la subcomarca del Lluçanès.

Des del Servei de Desenvolupament Rural del Consorci es donen tasques de suport al Projecte Boscos de Pastura, un

 

conveni de custòdia impulsat i recolzat per aquesta entitat.

.

Consorci.png
bottom of page